Bloomberg: Romania si Slovacia cer ca UE sa fie unita pentru a putea contracara Rusia

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 12:30
1340 citiri
Bloomberg: Romania si Slovacia cer ca UE sa fie unita pentru a putea contracara Rusia
Foto: Gov.ro

Liderii politici romani si slovaci au facut apel pentru o Uniune Europeana unita in fata expansionismului insurgent al Rusiei, noteaza publicatia americana Bloomberg.

Blocul comunitar trebuie sa se intalneasca la masa tratativelor si sa transmite Kremlinului un mesaj clar dupa anexarea Crimeii, a precizat Victor Ponta, seful Guvernului de la Bucuresti.

De asemenea, si presedintele slovac Andrej Kiska a dezaprobat incapacitatea UE de a avea o pozitie comuna fata de situatia din regiune, care este cauzata de interesul unor state membre in ceea ce priveste afacerile cu Kremlinul.

Tensiunile din Ucraina trimit unde de soc in intreaga Europa, o regiune eliberata de sub sfera de influenta sovietica in urma cu 15 de ani. In cazul Romaniei, evenimentele din Crimeea au condus la intensificarea crizei, a subliniat Victor Ponta, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Cum a reusit episodul Crimeea sa apropie Romania si Polonia - factorul decisiv, ignoranta NATO si UE

"Sub diverse nume, ...citeste mai departe despre "Bloomberg: Romania si Slovacia cer ca UE sa fie unita pentru a putea contracara Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania UE unita, #Romania UE Rusia, #Romania tensiuni Rusia , #Stiri Macroeconomie