Bloomberg, despre pericolul revenirii inflatiei in Romania

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 20:31
1240 citiri
Bloomberg, despre pericolul revenirii inflatiei in Romania
Foto: Ziare.com

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, vede o inasprire a politicii monetare mai devreme decat s-a preconizat anterior, in conditiile in care inflatia a revenit dupa prima scadere a preturilor de consum de la caderea comunismului.

Majorarea cererii interne a stimulat ritmul de crestere al economiei Romaniei, unul dintre cele mai rapide din Uniunea Europeana, si ar putea compensa complet efectele deflationiste ale celor mai recente reduceri de taxe adoptate de Guvern, a afirmat Mugur Isarescu intr-un interviu publicat miercuri de Bloomberg.

Calculele Guvernului pentru bugetul pe 2016: Crestere economica, inflatie si curs valutar

Primul raspuns al BNR la revenirea preturilor de consum va viza ingustarea coridorului de dobanda folosit pentru gestionarea lichiditatilor, si acest lucru s-ar putea intampla anul acesta, a explicat seful BNR.

"Intentionam sa reactionam mai rapid, dar nu prin modificarea dobanzii de politica monetara. Dupa modificarea ...citeste mai departe despre "Bloomberg, despre pericolul revenirii inflatiei in Romania" pe Ziare.com

#Mugur Isarescu inflatie, #Bloomberg pericol inflatie Romania, #revenire inflatie Romania, #BNR inflatie Romania , #Stiri Macroeconomie