Bloomberg, despre Constanta: Cel mai mare port de cereale din Europa

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 16:25
1339 citiri
Bloomberg, despre Constanta: Cel mai mare port de cereale din Europa

Portul Constanta, a carui istorie dateaza de cel putin 2.600 de ani, devine cel mai mare nod de transport de cereale din Europa, pe o piata globala a graului de 4,2 miliarde de dolari.

Incurajat de exporturile de grau si porumb in plina expansiune din Romania si din tarile vecine in Orientul Mijlociu, volumul exportului de grane care au trecut prin port a crescut pana cu 30 la suta in luna august, fata de anul precedent, urmand sa depasasca recordul din anul trecut, a spus purtatorul de cuvant al portului, Monica Velicu, citata de Bloomberg.

Transportatorii au trimis un numar record de 533 de vase comerciale in Portul Constanta in anul 2013, o crestere de 21 la suta fata de anul precedent.

In plus, cresterea productiei de cereale din Romania, Bulgaria si Ungaria, impreuna cu construirea de noi silozuri si terminale pentru cantitatea tot mai mare de grane destinate Egiptului, au ridicat portul din Constanta peste cel francez din Rouen drept cel mai mare nod de transport de ...citeste mai departe despre "Bloomberg, despre Constanta: Cel mai mare port de cereale din Europa" pe Ziare.com

#Constanta cel mai mare port cereale, #Constanta export cereale, #Constanta export grane , #Stiri Macroeconomie