Bitcoin a scazut la minimul ultimelor luni dupa un singur cuvant postat de Elon Musk pe Twitter

Luni, 17 Mai 2021, ora 09:25
810 citiri
Bitcoin a scazut la minimul ultimelor luni dupa un singur cuvant postat de Elon Musk pe Twitter
Elon Musk a devenit unul dintre cele mai serioase riscuri pentru monedele virtuale FOTO Pixabay.com

Seful Tesla, Elon Musk, a dat de inteles, intr-o replica pe Twitter, ca producatorul de masini electrice a vandut sau va vinde restul de bitcoini pe care ii detine, moment in care pretul criptomonedei a scazut dramatic, scrie CNBC.

Cotatia a coborat, astfel, la inceputul zilei de luni, 17 mai, pana la 42.241 dolari, potrivit Coin Metrics. Acesta este cel mai redus nivel de dupa sfarsitul lunii februarie, noteaza Reuters

Un utilizator Twitter, CryptoWhale, a scris pe reteau de socializare: "Detinatorii de bitcoin isi vor da palme trimestrul urmator, cand vor afla ca Tesla a vandut restul detinerilor ei. Tinand cont cata ura este la adresa lui Elon Musk, n-as da vina pe el".

Posibila vanzare de bitcoin vine la cateva zile dupa ce Musk a spus ca aceasta companie intentioneaza mai degraba sa mentina bitcoinii pe care deja ii are si sa ii foloseasca in tranzactii cand "minarea" lor va trece pe o energie mai sustenabila.

De altfel, recent Elon Musk a anuntat pe Twitter ca Tesla nu va mai accepta plata in Bitcoin pentru automobile, piata criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari, iar analistii se intreaba daca nu cumva este un mesaj care sa semnaleze indirect o alta tranzactie a Tesla sau poate chiar o miscare cu beneficii de imagine.

Anuntul ar putea sa semnaleze indirect o alta tranzactie a Tesla sau poate chiar o miscare cu beneficii de imagine, este de parere Claudiu Cazacu, analist financiar si consulting strategist.

"Piata monedelor virtuale a fost deja de multa vreme obligata sa se obisnuiasca cu influenta masiva a lui Elon Musk, iar reactia Bitcoin la o postare recenta a sa nu este o surpriza. Dupa un anunt pe Twitter prin care "Tehnoking" al Tesla vesteste suspendarea acceptarii Bitcoin, citand ingrijorari de mediu, BTC a coborat cu peste 17%, desi, ulterior a revenit, recuperand aproximativ jumatate din scadere.

Schimbarea de atitudine este evidenta: Musk s-a declarat in repetate randuri fan al monedelor virtuale si al Bitcoin, inclusiv printr-o serie de mesaje vag "cifrate". In retrospectiva, acestea prefigurau un plasament al Tesla. La inceputul anului Tesla acumulase o pozitie de 1.5 miliarde. de dolari in bitcoin. Profitul in T1 a fost sustinut de vanzarea a 10% din acesta, generand un plus de 101 milioane de dolari", spune Cazacu. ...citeste mai departe despre "Bitcoin a scazut la minimul ultimelor luni dupa un singur cuvant postat de Elon Musk pe Twitter" pe Ziare.com

#Elon Musk, #Bitcoin, #moneda virtuala, #vinde , #Stiri Macroeconomie