Cutremur pe piața criptomonedelor. Analist: ”Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor speculativi de pe piață”

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 21:30
430 citiri
Cutremur pe piața criptomonedelor. Analist: ”Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor speculativi de pe piață”
Criptomonede Bitcoin FOTO: pixabay.com

Moneda virtuală Bitcoin a devenit ținta unor critici grave venite chiar din partea celei mai importante instituții financiare din Europa. Acesta ar urma să devină irelevant pe piața cripto.

Pe fondul consecințelor larg răspândite pe piețele cripto în urma prăbușirii unui schimb major de cripto, Ulrich Bindseil, șeful diviziei BCE de infrastructură de piață și plăți și Jürgen Schaaf, consilier, aruncă o privire asupra situației în care ne aflăm față de Bitcoin.

Într-o postare pe blogul BCE intitulată ”Ultima rezistenţă a bitcoin”, cei doi experți au spus că, pentru susţinătorii bitcoin, stabilizarea aparentă a preţului său în această săptămână ”semnalează o pauză în drumul către noi culmi”.

”Mai probabil, totuşi, este o ultimă respiraţie indusă artificial înainte de drumul către irelevanţă – şi acest lucru era deja previzibil înainte ca FTX să se prăbuşească şi să trimită preţul bitcoin cu mult sub 16.000 de dolari”, au scris cei doi specialiști.

”Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor speculativi de pe piață”

Analistul economic Christian Năsulea a explicat într-un interviu pentru Ziare.com a dat câteva explicații privind această situație de pe piața criptomonedelor.

”Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor speculativi de pe piață. Și nici nu are întrebuințări secundare cum are Ethereum. Mai precis Blockchain-ul de la Ethereum este folosit în foarte multe aplicații, de la Smart Contracts la Registre Independente de Cadastru. Pe termen lung acest lucru va ține valoarea ETH mai sus”, a explicat Christian Năsulea.

Ar putea înlocui ETH Bitcoin?

”Fiecare își are locul”, a mai precizat analistul financiar. ”Nu cred că ETH înlocuiește BTC, dar în momentul acesta ETH este mai valoros și mai stabil”, este de părere Christian Năsulea.

Sunt, însă, investitori care dețin cantități mari de criptomonede, iar căderea dramatică a unora dintre acestea le subțiază finanțele.

Astfel, în acest moment, a avut de pierdut ”cine a avut mulți bani investiți în Bitcoin”. Analistul a mai precizat că nu se poate estima dacă Bitcoin se va redresa vreodată, în sensul că ar mai putea ajunge la peste 60.000 de dolari cât a fost maximul istoric.

”Piața cripto este de fapt mult mai complicată. Majoritatea investitorilor serioși par să aibă portofolii diversificate în care există r ...citeste mai departe despre "Cutremur pe piața criptomonedelor. Analist: ”Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor speculativi de pe piață”" pe Ziare.com

#Bitcoin scadere motiv, #Piata criptomonedelor, #ethereum, #investitii criptomonede , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  3. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  4. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  5. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  6. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  7. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  8. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat
  9. Autostrada Moldovei. Grupul UMB și constructorul bulgar au depus la CNAIR facturi de 62 milioane euro în doar câteva zile
  10. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare