Bitcoin a scazut joi cu 8%. Piata criptomonedelor s-a redus cu peste 100 de miliarde de dolari in doua zile

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 08:25
743 citiri
Bitcoin a scazut joi cu 8%. Piata criptomonedelor s-a redus cu peste 100 de miliarde de dolari in doua zile
Sursa: Pixabay

Bitcoin a scazut joi, 21 ianuarie, pentru a doua zi consecutiv, cu 8%, pierderile din ultimele 48 de ore fiind de peste 10%. Pe ansamblul pietei criptomonedelor, capitalizarea acesteia s-a redus cu peste 100 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Joi, Bitcoin a coborat cu 8%, la un minim de 31.007 dolari pe unitate, coborand sub nivelul de 32.000 de dolari pentru prima oara din 11 ianuarie, potrivit datelor site-ului CoinDesk.

Cea mai valoroasa criptomoneda din lume a urcat la inceputul acestei luni pana la 41.940 de dolari pe unitate, dar in urmatoarea saptamana a scazut accentuat. Motivul declinului nu este clar, dar investitorii au declarat CNBC ca probabil este o corectie naturala.

Ether, a doua cea mai valoroasa criptomoneda din lume in functie de capitalizare, a scazut cu aproape 9% in ultimele 24 de ore, la 1.182 dolari pe unitate. Moneda a urcat, marti, la un maxim record de 1.439 dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics.

Capitalizarea totala a pietei criptomonedelor a pierdut peste 100 de miliarde de dolari in ultimele 48 de ore, coborand de la circa 1.070 miliarde de dolari la 918 miliarde de dolari.

Declaratiile noului secretar al Trezoreriei SUA (echivalentul ministrului de finante in tarile europene), Janet Yellen, dar si temerile investitorilor legate de performantele Bitcoin au tras in jos valoarea criptomonedei.

In primul sau discurs de la nominalizare, Janet Yellen a vorbit despre monedele virtuale afirmand ca acestea sunt folosite, in principal, pentru finantari ilicite. Mesajul pare unui in concordanta cu alte declaratii recente ale oficialilor europeni.

Bitcoin a ajuns sa fie considerat aurul secolului 2021, dupa ce numai in ultimul an a crescut de 10 ori, cei care au investit in criptomoneda ajungand sa faca averi fabuloase de pe urma ei. Optimismul i-a cuprins atat de investitorii institutionali cat si pe cripto-specialisti.

Efectul "Tomata": importul masiv de rosii in Romania. Statul "sparge" in continuare milioane de euro pe programul total ratat gandit de Liviu Dragnea

Falimentul scandalos al Sectiei Speciale: 15 milioane de lei tocati de la infiintare, niciun magistrat trimis in judecata pentru coruptie ...citeste mai departe despre "Bitcoin a scazut joi cu 8%. Piata criptomonedelor s-a redus cu peste 100 de miliarde de dolari in doua zile" pe Ziare.com

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#Bitcoin moneda virtuala, #burse americane, #criptomonede, #economie , #Stiri Macroeconomie