Biris: Modificarea Codului Fiscal ar fi dus la impozitarea in Romania a profiturilor "parcate" in paradisuri fiscale

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 20:38
1727 citiri
Biris: Modificarea Codului Fiscal ar fi dus la impozitarea in Romania a profiturilor "parcate" in paradisuri fiscale
Foto: Facebook/Gabriel Biris

Fostul secretar de stat Gabriel Biris, care s-a aflat la originea unui proiect controversat de modificare a Codului Fiscal, ce a dus la demisia sa, a explicat ca aplicarea proiectului ar fi avut ca efect, printre altele, impozitarea in Romania a profiturilor "parcate" in paradisuri fiscale.

Biris a facut, duminica pe Facebook, un inventar al masurilor cuprinse in cele 100 de pagini ale proiectului de ordonanta de urgenta care a dus la demisia sa, in care prezinta mai multe argumente.

"Profiturile "parcate" prin paradisuri fiscale deveneau impozabile in Romania. De-offshore-izarea Romaniei...", a scris Biris.

Fostul secretar de stat a reluat alte argumente prezentate deja in mai multe iesiri publice, dupa demisia sa din Ministerul Finantelor. Unul dintre argumente este legat de amnistia fiscala, care, in conceptia lui, ar fi adus in Romania miliarde de euro.

"Momentul zero. Un set de masuri care ar fi facut extrem de dificil de ascuns averile neimpozitate. Declaratie de ...citeste mai departe despre "Biris: Modificarea Codului Fiscal ar fi dus la impozitarea in Romania a profiturilor "parcate" in paradisuri fiscale" pe Ziare.com

#Biris explicatii modificari cod, #Biris proiect modificare cod fiscal, #Biris demisie Guvern , #Stiri Macroeconomie