Bere produsa din painea nevanduta in supermarketuri

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 18:32
976 citiri
Bere produsa din painea nevanduta in supermarketuri
Foto: Ziare.com

In cursul verii, festivalul danez de la Roskilde i-a surprins pe toti fabricand bere pornind de la urina participantilor. Cei 25.000 de litri stransi in timpul evenimentului au fost reciclati pentru a obtine un ingrasamant pentru orzul necesar producerii unei viitoare beri. Si in Belgia se mizeaza pe economia circulara (sau energia albastra) pentru fabricarea berii.

Astfel, mica fabrica de bere Brussels Beer Project, creata de doi prieteni, a decis sa utilizeze painea la producerea uneia din tipurile sale de bere, numita Babylone, relateaza slate.fr.

Numele se refera la babilonieni care, acum cateva mii de ani, produceau "sikaru", o bautura fermentata, un fel de "paine de baut". Babylone urmeaza acelasi proces de productie ca majoritatea berilor speciale belgiene, cu o singura diferenta: maltul din orz se amesteca cu faina de paine.

"Painea este utilizata ca substitut al orzului, lucru care ne permite o economie de orz de circa 30%", spune Sebastien Morvan, care a lansat ...citeste mai departe despre "Bere produsa din painea nevanduta in supermarketuri" pe Ziare.com

#bere produsa paine, #bere paine nevanduta, #bere paine supermarketuri , #Stiri Macroeconomie