Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD si IFC, actionari la Banc Post din 25 octombrie

BERD si IFC, actionari la Banc Post din 25 octombrie
Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC) vor deveni actionari ai Banc Post, prin conversia in actiuni a doua imprumuturi de cate 8 milioane de dolari.Operatiunea va fi aprobata in AGA din 25 octombrie si se va face cu drept de preemtiune restrans pentru actionarii existenti.
Pe langa cei 16 milioane de dolari aferenti BERD si IFC, actionarii existenti pot subscrie in limita a 10 milioane de dolari, direct proportional cu participatia detinuta. Cele doua institutii internationale vor detine intre 7,3% ti 8% din capitalul Banc Post.

Pentru a pastra pachetul majoritar de 51% din actiunile bancii, EFG Eurobank este obligata sa subscrie intreaga suma ce-i revine din cota de 10 milioane de dolari. In cazul participarii tuturor actionarilor, societatile de investitii financiare (SIF), care au in prezent participatii de 6%, nu vor putea depasi o cota de 5,2%.

EFG Eurobank Ergasias a devenit actionar majoritar la Banc Post, in luna iulie 2003, cand a preluat de la Banco Portugues de Investimento 17% din titluri, pentru 23 milioane de euro.Sursa: Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 828 ori