BCR anunta ca a primit cereri de amanare la plata ratelor de la 20.000 de clienti

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 17:08
980 citiri
BCR anunta ca a primit cereri de amanare la plata ratelor de la 20.000 de clienti
Sursa foto: Arhiva Pixabay

Circa 20.000 de clienti ai BCR au cerut amanarea la plata pentru 24.000 de credite, in contextul pandemiei de cronavirus, a anuntat intr-o conferinta de presa online Dana Dima Demetrian, vicepresedinte pe sectorul Retail & Private Banking al bancii.

Aceste credite reprezinta 6% din totalul creditelor de tip non-revolving (adica excluzand cardurile de credit si descoperirile de card) acordate de BCR, a mai precizat sursa citata.

Potrivit Danei Dima Demetrian, diferenta dintre numarul de clienti si numarul de credite se datoreaza faptului ca 15-20% dintre clientii bancii care au solicitat amanare la plata ratelor au doua credite: unul imobiliar si unul de consum. Si, din cauza dificultatilor pe care le intampina, au cerut amanare la plata ratelor ambelor credite.

Reamintim ca, in contextul crizei cauzate de pandemie, Guvernul a adoptat OUG 37, care le permite romanilor sa isi amane plata ratelor pentru maximum 9 luni, fara ca scadentele ratelor amanate sa depaseasca data de 31 decembrie 2020.

Potrivit Danei Dima Demetrian, BCR incepuse, insa, inca din martie, dinainte sa apara OUG 37, sa le ofere unora dintre clientii sai amanari la plata. La acel moment, printre altele, li s-a oferit o pasuire pentru urmatoarele 3 luni pentru 380.000 de clienti cu carduri de credit si overdraft. ...citeste mai departe despre "BCR anunta ca a primit cereri de amanare la plata ratelor de la 20.000 de clienti" pe Ziare.com

#amanare plata rate BCR , #Stiri Macroeconomie