Basescu: Romania o poate duce bine si fara gazele rusesti. Tarile din jur au un mare deficit energetic

Luni, 17 Martie 2014, ora 14:59
1383 citiri
Basescu: Romania o poate duce bine si fara gazele rusesti. Tarile din jur au un mare deficit energetic

Presedintele Traian Basescu a subliniat, luni, ca Romania se poate descurca si fara importurile de gaze din Rusia, datorita resurselor bogate si variate de care dispunem. In plus, tara noastra nu sufera de un deficit energetic, asa cum se intampla in cazul altor state din regiune.

"Romania, daca nu mai face importuri de gaze din Rusia, poate foarte bine sa isi duca viata, inchide productia de ingrasaminte de la un combinat sau doua si isi rezolva problema. Asta este situatia cea mai rea, dar Romania are o capacitate energetica mai mare decat propriile ei nevoi. Investitiile in energia eoliana au fost extrem de eficiente. Putem sa ne desfasuram activitatea fara import de gaze din Rusia", a declarat presedintele Traian Basescu, la Adevarul LIVE.

Mai mult, el aminteste ca putem scoate gaze naturale din Marea Neagra in perioada 2018-2020, iar companiile Chevron si Exxon Mobile sunt "determinate sa valorifice licentele primite de la statul roman"

Basescu: Nu poti sa urasti Romania ...citeste mai departe despre "Basescu: Romania o poate duce bine si fara gazele rusesti. Tarile din jur au un mare deficit energetic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu gaze naturale Rusia, #Basescu import gaze Rusia, #Basescu gaze Rusia, #import gaze rusia , #Stiri Macroeconomie