Bani de la UE pentru autostrazi: Cum i-au cheltuit Romania si alte foste state comuniste

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 10:16
1163 citiri
Bani de la UE pentru autostrazi: Cum i-au cheltuit Romania si alte foste state comuniste

Doar 50 de kilometri de autostrada deschisi de Romania in anul 2014 si alte cateva zeci de kilometri planuiti pentru anul 2015. Acest record de ineficienta al unei tari care are nevoie ca de aer de infrastructura impune, insa, o intrebare: cum stau celelalte foste tari comuniste la constructia de autostrazi cu bani europeni, in exercitiul financiar 2007-2013?

Fondurile europene alocate perioadei 2007-2013 pot fi cheltuite pana la finalul acestui an, insa mare parte a acestor bani ar fi trebuit deja folosita pana acum. Nu este cazul Romaniei, care mizeaza pe anul 2015 sa ia banii ramasi.

Analiza comparativa a dus la cateva concluzii:

- Statele Europei Centrale au o retea de autostrazi mai mare decat a Romaniei, insa sumele alocate in perioada 2007-2013 sunt, pentru multe din aceste state, comparabile cu cele a Romaniei, 1,7 miliarde de euro. Faptul ca tari cu autostrazi si drumuri expres, dar si cu o suprafata mai mica decat a Romaniei au alocat ...citeste mai departe despre "Bani de la UE pentru autostrazi: Cum i-au cheltuit Romania si alte foste state comuniste" pe Ziare.com

#comparatie autostrazi Romania vecini, #autostrazi foste state comuniste , #Stiri Macroeconomie