Două bănci importante din Franța și Elveția au oprit finanţarea tranzacţionării cu mărfuri din Rusia

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 21:53
974 citiri
Două bănci importante din Franța și Elveția au oprit finanţarea tranzacţionării cu mărfuri din Rusia
Una dintre băncile implicate este Societe Generale

Banca franceză Societe Generale şi banca elveţiană Credit Suisse Group au oprit finanţarea tranzacţionării cu mărfuri din Rusia, deoarece războiul din Ucraina a alimentat îngrijorarea cu privire la impactul din ce în ce mai mare al sancţiunilor, a informat Bloomberg News duminică, citând persoane familiare cu materie, transmite Reuters.

Cele două bănci, finanţatoare cheie ale caselor comerciale de mărfuri, nu mai furnizează banii necesari pentru a transporta materii prime precum metalele şi petrolul din Rusia, se arată în articol.

Credit Suisse şi Societe Generale nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Ţările occidentale au adoptat sâmbătă un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei după invadarea Ucrainei, în special prin decizia de a exclude numeroase bănci ruseşti din platforma interbancară Swift. De asemenea, s-au impus restricţii asupra activelor Băncii Centrale a Rusiei.

Analiştii şi traderii se aşteaptă ca această excludere să perturbe grav plăţile în cadrul tranzacţiilor cu petrol şi gaze şi să ducă la creşterea preţurilor. ...citeste mai departe despre "Două bănci importante din Franța și Elveția au oprit finanţarea tranzacţionării cu mărfuri din Rusia" pe Ziare.com

#banci, #oprire, #finantare, #marfuri, #Rusia , #Stiri Macroeconomie