Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Mondiala: Romania acceseaza 400 de milioane de euro pentru lupta impotriva pandemiei

Banca Mondiala: Romania acceseaza 400 de milioane de euro pentru lupta impotriva pandemiei
Guvernul Romaniei a accesat linia de asistenta financiara pre-aprobata in valoare de 400 milioane de euro acordata de Banca Mondiala pentru a contribui la prevenirea raspandirii pandemiei de COVID - 19 (coronavirus) si la punerea in aplicare a unor masuri in acest scop, a anuntat vineri banca.

Aceasta finantare sprijina o serie de interventii menite sa duca la consolidarea serviciilor de interventie si a celor medicale, la minimizarea pierderilor pentru sectoarele public si privat, precum si la protejarea vietii cetatenilor si a calitatii traiului in general.

"Banca Mondiala este pregatita sa vina in sprijinul Romaniei in lupta sa impotriva pandemiei de COVID-19 si a efectelor acesteia asupra oamenilor, prin acordarea unui ajutor financiar rapid, precum si printr-o implicare pe termen lung. In functie de evolutia situatiei, vom continua sa sprijinim Romania pentru a putea depasi aceasta criza", a declarat Tatiana Proskuryakova, directorul de tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria.

Romania a beneficiat de aceasta asistenta financiara pre-aprobata (Catastrophe Deferred Drawdown Option - CAT-DDO), pe care Guvernul Romaniei a negociat-o cu Banca Mondiala in luna iunie 2018. Obiectivul acestui program este acela de a consolida cadrul institutional si juridic din Romania pentru a putea gestiona eficient impactul fizic, social si fiscal in situatiile medicale de urgenta, in cazul unui dezastru natural sau al schimbarilor climatice.

In plus fata de sprijinul acordat Guvernului pentru dezvoltarea unor politici publice de importanta critica menite sa consolideze rezilienta, aceasta facilitate acorda Guvernului posibilitatea de a accesa finantare in termen de 48 de ore, pentru a putea reactiona in timp util in fata unui dezastru natural sau a unei urgente de natura medicala.

In acelasi timp, Biroul Bancii Mondiale din Romania lucreaza acum la restructurarea portofoliului existent, in special in domeniul sanatatii, pentru a-si valorifica o parte din fondurile existente in vederea finantarii achizitiei unor echipamente necesare in contextul crizei actuale, precum si in domeniile afectate de criza dincolo de sectorul sanatatii. Acest gen de asistenta implica si furnizarea de asistenta tehnica pentru diminuarea impactului economic pe care il va avea o posibila criza.

Grupul Bancii Mondiale pune la dispozitie un pachet de finantare cu aprobare rapida in valoare de 14 miliarde dolari pentru a consolida raspunsul la efectele pandemiei de COVID-1 ...citeste mai departe despre "Banca Mondiala: Romania acceseaza 400 de milioane de euro pentru lupta impotriva pandemiei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 487 ori