Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Mondiala ofera asistenta Romaniei pentru reforma pensiilor, a venitului minim si administratiei

Banca Mondiala ofera asistenta Romaniei pentru reforma pensiilor, a venitului minim si administratiei

Romania va beneficia de expertiza Bancii Mondiale pentru reforma pensiilor, a venitului minim de incluziune, reforma administratiei si a functiei publice, a informat, marti, 13 iulie, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (M.I.P.E).

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, s-a intalnit, in cursul zilei de marti, cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de vicepresedintele pentru Europa si Asia Centrala a Bancii Mondiale, Anna Bjerde, potrivit unui comunicat de presa.

In acest context, ministrul a semnat Memorandumul de Intelegere intre Guvernul Romaniei si Banca Mondiala, privind Parteneriatul pentru Modernizarea Administratiei Publice si Sprijinirea Reformelor Structurale, pentru perioada 2021 - 2027. In baza Memorandumului, Romania va beneficia de expertiza Bancii Mondiale pentru o mai buna capacitate de elaborare si implementare a proiectelor.

"Fondurile europene ce pot fi accesate prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta si al perioadei de programare din intervalul 2021 - 2027 reprezinta o oportunitate fara precedent pentru solutionarea dezvoltarii inegale in Romania si pentru a incuraja convergenta tarii cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Banca Mondiala va continua sa sprijine Guvernul Romaniei in eforturile sale de intarire a capacitatii administrative in vederea implementarii cu succes a agendei de reforma a tarii", a afirmat Anna Bjerde. ...citeste mai departe despre "Banca Mondiala ofera asistenta Romaniei pentru reforma pensiilor, a venitului minim si administratiei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 565 ori