Banca Centrala a Germaniei: Dupa Brexit, Londra va avea mult de pierdut in fata New York-ului

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 10:52
1046 citiri
Banca Centrala a Germaniei: Dupa Brexit, Londra va avea mult de pierdut in fata New York-ului
Foto: Arhiva Ziare.com

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi un moment de rascruce pentru City of London si ii va slabi rolul de unul dintre cele mai importante centre financiare din lume.

Joachim Wuermeling, unul dintre membrii board-ului executiv al Bundesbank, considera ca Brexit-ul va mari costurile suportate de companiile europene prin reducerea gamei de servicii financiare disponibile si scaderea productivitatii. De asemenea, nu exista nicio garantie ca iesirea Marii Brtianii din UE va duce la un exod al bancilor pe continent.

"Londra nu isi va pastra (...) actualul rol de centru financiar al Uniunii Europene dupa Brexit. Chiar si cu cea mai mare bunavointa in lume, nu exista niciun substitut in afara UE pentru libertatile, drepturile si obligatiile care vin odata cu apartenenta la piata unica", a spus Wuermeling, citat de Bloomberg.

Bancherul german adauga ca in acest moment niciun mare oras din Europa nu poate prelua rolul Londrei dupa Brexit, pentru ca acestea nu dispun de capacitatea actuala a capitalei britanice de a derula tranzactiile globale. In schimb, alte centre financiare din lume ar putea deveni adevaratele castigatoare ale despartirii Marii Britanii de UE:

"Frankfurt, Paris si Amsterdam sunt, fara indoiala, in divizia a doua in acest turneu, dar nu sunt candidate pentru Liga Campionilor", dar "New York-ul in mod special ar putea sa profite de Brexit, ca si alte centre financiare, cum ar fi Singapore sau Hong Kong".

In prezent, aproape 43% din totalul tranzactilor cu euro pe piata valutara au loc in Marea Britanie, iar la Londra au loc 70% din tranzactiile cu instrumente derivate in euro a caror valoare variaza in functie de dobanzi.

Visele de Craciun ale sustinatorilor Brexit: Cat e iluzie si cat e minciuna in ce promite MayMiliardarul George Soros plateste o campanie anti-BrexitPlanul UE de a obliga Marea Britanie sa respecte conditiile post-Brexit ...citeste mai departe despre "Banca Centrala a Germaniei: Dupa Brexit, Londra va avea mult de pierdut in fata New York-ului" pe Ziare.com

#Brexit iesire Marea Britanie UE , #Stiri Macroeconomie