Romania ar putea fi tinta unui razboi hibrid? Asistam la destabilizarea economica prin masuri guvernamentale

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 07:03
1760 citiri
Romania ar putea fi tinta unui razboi hibrid? Asistam la destabilizarea economica prin masuri guvernamentale
Foto: Facebook/Gabriel Biris

Decidentii nostri ar putea avea interesul sa schimbe cursul actual al Romaniei. Cand vezi actiuni cu rezultat evident de destabilizare financiara a tarii, actiuni incepute cu ideea impozitului pe gospodarie si continuate cu Split TVA, nu poti sa nu te gandesti ca azi Romania e teatrul unui razboi hibrid, avertizeza avocatul Gabriel Biris, fost secretar de stat in ministerul Finantelor.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Gabriel Biris a explicat ce efecte vor avea masurile preconizate de guvern asupra salariilor, pensiilor si afacerilor, in special cele cu capital autohton, dar si recentele decizii luate de BNR.

Sunt pur si simplu prostii pe care le fac guvernantii?

Eu am mai atras atentia ca astazi razboaiele nu se mai poarta cu tancuri. Uitati-va cat de usor i-a fost schimbata directia de la Vest spre Est Republicii Moldova printr-o criza bancara, financiara.

Cand vezi actiuni cu rezultat evident de destabilizare financiara a tarii, actiuni incepute cu ideea impozitului pe gospodarie si continuate cu Split TVA, nu poti sa nu te gandesti ca azi Romania e teatrul unui razboi hibrid.

Adica?

Destabilizare din interior, incapacitarea statului de a putea avea reactii. Un stat in care veniturile bugetare vor scadea sub 26% din PIB, care nu mai face deloc investitii, ce capacitate de reactie are in cazul unei crize? Zero. Cine va fi vinovat? Masina de propaganda va da vina pe banci, pe bubuli, pe multinationale si pe ambasadorii care cer respectarea statului de drept.

Decidentii statului roman sunt aliatii agresorului din razboiul hibrid? Care sa fie Rusia?

Sau pur si simplu au interesul sa schimbe cursul actual al Romaniei. Ce pot sa faca Putin si Erdogan la ei acasa? Ce vor ei. De ce nu pot ai nostri lideri politici sa faca la fel?

Citeste mai departe despre "Avertisment soc: Romania ar putea fi tinta unui razboi hibrid prin destabilizare economica prin masuri guvernamentale - Interviu" pe Ziare.com.

#Gabriel Biris avocat, #TVA Split efecte, #mutare contributii angajat , #Stiri Macroeconomie