Avertisment din Grecia: Un nor de frica e in toata Europa. Riscam sa ajungem mai rau ca URSS

Luni, 09 Februarie 2015, ora 16:41
1245 citiri

Daca Grecia va fi fortata sa iasa din zona euro, alte tari o vor urma, iar intreaga uniune monetara se va prabusi, a avertizat ministrul elen de Finante, Yanis Varoufakis, care sustine ca Europa risca sa ajunga mai rau ca fosta Uniune Sovietica.

Autoritatile de la Atena incearca sa renegocieze plata datoriilor si au inceput sa renunte la masurile de austeritate agreate de creditorii internationali, arata Business Insider.

"Zona euro e fragila, e ca un castel din carti de joc, daca indepartezi cartea cu Grecia, celelalte se vor prabusi", a spus Varoufakis intr-un interviu acordat televiziunii de stat italiene RAI.

Un fost oficial american pune Europa pe jar: Iesirea Greciei e doar o chestiune de timp

El a adaugat faptul ca exista riscul fragmentarii uniunii monetare daca liderii Batranului Continent nu realizeaza ca sunt si alte state care nu isi pot plati datoriile in conditiile actuale.

"Cine va urma dupa noi? Portugalia? Dar ce se va intampla daca Italia descopera ca ...citeste mai departe despre "Avertisment din Grecia: Un nor de frica e in toata Europa. Riscam sa ajungem mai rau ca URSS" pe Ziare.com

#ministru grec finante austeritate, #Grecia iese zona euro, #iesire Grecia zona euro, #Grecia renunta austeritate, #ministru grec finante URSS , #Stiri Macroeconomie