Avertisment despre Brexit de la reuniunea G20: Un divort urat si de lunga durata va destabiliza economia globala

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 13:43
1342 citiri
Avertisment despre Brexit de la reuniunea G20: Un divort urat si de lunga durata va destabiliza economia globala
Foto: Arhiva Ziare.com

Decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana "amplifica incertitudinile" pentru economia mondiala, sustin duminica, intr-un comunicat de presa comun, ministrii de finante ai celor mai puternice state din lume (G20).

Ei s-au reunit in acest weekend in sud-estul Chinei, aminteste AFP.

Totusi, ministri de Finante ai statelor G20 au dat asigurari ca tarile UE "sunt bine pozitionate" pentru a contracara "de maniera dinamica" eventualele repercusiuni economice si financiare declansate de Brexit, potrivit comunicatului prezentat de ministrul chinez de finante, Lou Jiwei.

G20 a inclus un posibil Brexit printre "amenintarile" pentru economia mondiala inca inainte de rezultatul votului britanic, in urma cu trei luni.

Intre timp, acest risc s-a concretizat si reuniunea de la Chengdu a fost marcata de numeroase intrebari privind modul in care va avea loc divortul intre Londra si Bruxelles.

Guvernatorul Bancii Japoniei a insistat sambata ca este vorba despre un subiect ...citeste mai departe despre "Avertisment despre Brexit de la reuniunea G20: Un divort urat si de lunga durata va destabiliza economia globala" pe Ziare.com

#efecte economie globala Brexit, #efecte Brext, #consecinte Brexit , #Stiri Macroeconomie