Avertisment de la FMI: Riscurile financiare au crescut

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 21:48
1285 citiri
Avertisment de la FMI: Riscurile financiare au crescut
Foto: IB Times

Riscurile financiare globale au crescut si trec de la economiile avansate la cele emergente, impulsionate de "divergenta" politicilor monetare, a semnalat, miercuri, Fondul Monetar International.

"In ultimele sase luni, am vazut o crestere a riscurilor financiare globale, de la statele avansate la cele emergente, de la entitatile bancare la cele non bancare", a declarat Jose Vinals, director al Departamentului de Afaceri Monetare al FMI, la prezentarea raportului "Stabilitatea Financiara Globala", relateaza agentia EFE.

In epicentrul acestei cresteri a riscurilor financiare se situeaza ritmul "divergent" al politicilor monetare din tarile avansate, cu SUA care au inceput sa-si ajusteze politica monetara, si zona euro si Japonia, care "au calcat pe acceleratie" cu noi programe de mai multe milioane privind injectia de lichiditate.

"Aceasta situatie a provocat miscari rapide si volatile ale cursurilor de schimb si ratelor dobanzilor, incepand din octombrie", in special pe ...citeste mai departe despre "Avertisment de la FMI: Riscurile financiare au crescut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI riscuri financiare, #FMI economii, #FMI evaluare riscuri financiare , #Stiri Macroeconomie