Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autostrada Transilvania si-a aflat constructorii: 144 milioane de euro pentru 55 de km

Autostrada Transilvania si-a aflat constructorii: 144 milioane de euro pentru 55 de km
Asocierea Constructii SA (Romania) - Hidroelektra Mehanizacija DD (Croatia) a fost desemnata castigatoarea licitatiei pentru proiectarea si executia subsectiunii Suplacu de Barcau - Chiribis de pe Autostrada Brasov-Oradea, cu o oferta de 361,901 milioane de lei fara TVA (75,7 milioane euro).

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lotul are o lungime de 26,35 kilometri, iar pe traseul acestei subsectiuni va fi amenajat un nod rutier la km 24+525 si vor fi construite sau finalizate 19 poduri, pasaje si viaducte.

Traseul incepe in zona localitatii Marca (intersectia cu DC95) la km 4+200. La km 6+700, traseul autostrazii traverseaza lacul de acumulare Suplacu de Barcau, dupa care intra in zona campului petrolier unde intersecteaza, la km 9+000, DJ191B (Suplacu de Barcau-Foglas).

In continuare, traseul autostrazii se indreapta spre vest, in lungul DN 19B (Suplacu de Barcau- Marghita), la sud de localitatile Dolea si Margine. La km 22+500, la sud de Abrum, traseul traverseaza calea ferata Tauteu-Marghita, iar la km 24+300, la sud de Chiribis, intersecteaza DJ 191A (Chiribis-Tauteu), unde a fost prevazut un nod rutier pentru legatura cu municipiul Marghita.

In continuare, traseul se desfasoara intr-o zona de campie, in zona Chiraleu si Sinlazar, intersectand DN 19E la km 30+480.

Potrivit prevederilor contractuale, perioada de proiectare este de 6 luni, iar cea de executie a lucrarilor este de 18 luni.

Al doilea constructor

Pentru subsectiunea Chiribis-Biharia, in lungime de 28,55 km, comisia de evaluare a desemnat castigatoare asocierea Trameco SA - Vahostav - SK - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL.

Contractul are o valoare de 326,515 milioane de lei fara TVA, echivalentul a 68,3 milioane de euro, iar asocierea are la dispozitie 6 luni pentru activitatea de proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

De-a lungul traseului acestei subsectiuni vor fi construite sau finalizate 18 poduri, pasaje si viaducte.

Traseul incepe in zona localitatii Sinlazar (intersectia cu DN19E), respectiv km 30+550 pe traseul acestei subsectiuni. In continuare traseul se desfasoara intr-o zona de campie, intre localitatile Misca si Chislaz, unde DN19E (Chiribis - Salard - Biharia) a fost deviat in lungul autostrazii, pe o lungime de 4,2 km.

Traseul trece apoi la sud de localitatea Poclusa de Barcau, se inscrie in lungul DN 19 E, intre localitatile Sarsig si Hauces ...citeste mai departe despre "Autostrada Transilvania si-a aflat constructorii: 144 milioane de euro pentru 55 de km" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 754 ori