Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat timp au la dispozitie constructorii sa termine primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei. "Toate avizele au fost obtinute"

Cat timp au la dispozitie constructorii sa termine primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei. "Toate avizele au fost obtinute"

Compania de Drumuri a scos la licitatie primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei, sectiunea dintre Ploiesti si Buzau, iar constructorii pot depune oferte pana pe 4 august.

Valoarea estimata a contractelor este cuprinsa intre 4,3 si 5 miliarde de lei.

Sefii Companiei de Drumuri le cer constructorilor sa termine lucrarile intr-un an si opt luni.

"Incercam sa o facem buna practica, in sensul ca toate avizele au fost obtinute. La momentul adjudecarii vom avea autorizatia de construire si toate exproprierile terminate si toate descarcarile arheologice terminate. Deja s-au terminat. Exproprierile au inceput. Am identificat proprietarii. Deci totul merge bine.

Continuam si cu Buzau-Focsani, care va iesi undeva in luna august la licitatie tot la executie, iar undeva prin octombrie-noiembrie va iesi si Focsani-Bacau si spre noiembrie Bacau-Pascani, tot licitatie de executie lucrari", a declarat pentru Digi 24 Mariana Ionita, directorul general al CNAIR.

Sunt prevazute 6 noduri rutiere, 42 de poduri, pasaje, viaducte, patru parcari cu spatii de servicii, care vor avea statii de incarcare pentru vehicule electrice, si doua centre de intretinere. De-a lungul intregii autostrazi vor exista perdele forestiere.

Pana la finalul anului, sefii de la Drumuri spera sa aiba scoasa la licitatie intreaga autostrada, proiectata intre Ploiesti si Siret.

Premiera istorica: CNAIR a initiat licitatia pentru primul sector din autostrada A7. "Dupa semnarea contractului, constructorul va putea intra in teren"

A7, prima autostrada din Romania cu perdea forestiera. Proiectul va avea si statii de incarcare pentru masinile electrice ...citeste mai departe despre "Cat timp au la dispozitie constructorii sa termine primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei. "Toate avizele au fost obtinute"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 325 ori