Prima autostradă din România finalizată de la un capăt la altul. Cum arată ultimul tronson cu câteva zile înainte de inaugurare VIDEO

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 21:00
545 citiri
Prima autostradă din România finalizată de la un capăt la altul. Cum arată ultimul tronson cu câteva zile înainte de inaugurare VIDEO
Segmentul de autostradă este finalizat în procent de aproape sută la sută. Foto: ziarulunirea.ro

În maximum două săptămâni, lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda va fi deschis traficului auto. Reprezentanții Ministerului Transporturilor au avansat, inițial, data de 1 decembrie, dar există semne de întrebare cu privire la finalizarea lucrărilor rămase de executat.

Pe lângă lotul 2 lung de 24,25 de kilometri, se vor deschide traficului auto şi 1,5 kilometri din lotul 1, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, respectiv 3 kilometri din lotul 3, în zona de ocolire a municipiului Aiud. Totalul kilometrilor deschiși traficului va ajunge, astfel, la 28.75. Prin aceasta se va deschide total traifcului auto prima autostradă construită în România, de la un capăt la altul.

Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda (A10) au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3 și drumurile naționale DN1, DN7, DN15 și DN74. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş și Alba Iulia.

Constructorul lotului 2, compania greacă Aktor, s-a mobilizat puternic în ultimele zile, executând finisaje la parapeţii de protecţie, panourile antifonice, antiorbire şi la rosturi. În zona alunecării de teren de la Oiejdea, unde se va circula pe 1 kilometru pe un singur sens, au fost montate elementele de siguranţă.

În zona Oiejdea, circulația se va desfășura pe un singur sens

La Oiejdea, consolidarea versantului nu va fi finalizată mai devreme de primăvara anului viitor. Tot atunci vor fi terminate spaţiile de servicii şi centrul de management şi întreţinere de la nodul rutier Teiuş.

Segmentul din lotul 1 care va fi dat în trafic

Important este, însă, că autostrada va putea fi utilizată de șoferi, chiar și în condițiile restricției din zona Oiejdea. În prezent, DN1, între Aiud și Alba Iulia, se parcurge foarte greu datorită numărului mare de autovehicule și stării proaste a drumului. ...citeste mai departe despre "Prima autostradă din România finalizată de la un capăt la altul. Cum arată ultimul tronson cu câteva zile înainte de inaugurare VIDEO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada, #A10, #Sebes, #Turda, #inaugurare, #lucrari, #infrastructura Romania , #Stiri Macroeconomie