Autostrada din Romania pana in Serbia pana in 2025

Joi, 02 Martie 2017, ora 22:16
873 citiri
Autostrada din Romania pana in Serbia pana in 2025
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul Grindeanu a aprobat in sedinta joi un Memorandum privind negocierea si semnarea unui Protocol de cooperare cu guvernul Serbiei in vederea realizarii unei autostrazi intre Timisoara si Pancevo.

Romania si Serbia vor colabora pentru sustinerea diplomatica si financiara a proiectelor de investitii legate de transport la frontiera comuna dintre Romania si Republica Serbia, in special pentru constructia autostrazii Timisoara - Varset - Pancevo pana in 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate.

Executivul informeaza ca includerea unei noi autostrazi este o prioritate in master planurile de transport ale celor doua state.

Tronsonul dintre Pancevo si Varset este recunoscut in lista unica de proiecte pregatite a Serbiei, iar executia lucrarilor pentru sectorul de drum Timisoara - Moravita este cuprinsa in Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al Romaniei pe lista lunga a proiectelor din sectorul rutier, in prima perioada de finantare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fara TVA.

"Noul drum de mare viteza va contribui la conectarea coridorului rutier cu modurile de cale ferata care tranziteaza Romania si cu modul fluvial care trece prin Ungaria, Serbia si Romania, reprezentat de Dunare", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Radu Craciun (BCR): Nu putem sa avem si autostrazi si taxe mici. E normal ca Europa sa aiba doua vitezeCezar Preda: Electoratul PSD nu vrea autostrazi, vrea pensii. Si PSD face ce vrea acesta ...citeste mai departe despre "Autostrada din Romania pana in Serbia pana in 2025" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada Timisoara Pancevo, #autostrada Romania Serbia , #Stiri Macroeconomie