Au reusit in afaceri: Ferma din Dabuleni care a trimis celebrii pepeni pe meleaguri straine

Marti, 12 August 2014, ora 10:50
1972 citiri
Au reusit in afaceri: Ferma din Dabuleni care a trimis celebrii pepeni pe meleaguri straine
Foto: Facebook/Ferma Iancu

De la ferma Iancu, o mica afacere de familie din Dabuleni, renumitii pepeni au ajuns pe mesele estonienilor si germanilor. Povestea din patria lubenitelor gustoase incepe cu aproape zece ani in urma.

In primavara lui 2005, Maria si Stan Iancu, ambii ingineri cu o vechime de zeci de ani in horticultura, impreuna cu fiul lor, Alexandru, care avea putin peste 20 de ani la acea vreme, au pus bazele propriei ferme pomicole.

Decizia a fost legata de fructele parfumate ale pomilor roditori.

"Nascandu-ma intr-o familie de horticultori, petrecandu-mi aproape toate vacantele de vara in ferma tatalui meu, o ferma pomicola cu mar, prun, piersic, nectarin, cais, dorinta de a face agricultura a venit de la sine.

Ferma a inceput mai mult ca un hobby decat ca o afacere, ajungand acum sa fie singura activitate si singura sursa de venit", a povestit Alexandru Iancu, la randul sau inginer, pentru Ziare.com.

Investitia initiala s-a ridicat la aproximativ 50.000 de euro, bani asigurati din ...citeste mai departe despre "Au reusit in afaceri: Ferma din Dabuleni care a trimis celebrii pepeni pe meleaguri straine" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere agricultura, #ferma pepeni pomi , #Stiri Macroeconomie