Atuul Chinei dispare dupa patru decenii de dominatie mondiala?

Marti, 11 August 2015, ora 07:53
858 citiri

Omenirea a ajuns in cele din urma la un moment in istoria sa de care economistii se temeau: momentul in care numarul de muncitori chinezi incepe sa scada, pentru prima data de decenii.

Cu mult inainte de anii '90, China beneficia de un urias avantaj economic in fata restului lumii. An de an, numarul persoanelor care constituiau forta de munca a crescut, scrie intr-o analiza Business Insider.

Faptul ca acum numarul muncitorilor chinezi este in scadere este de importanta cruciala, intrucat cresterea economica este indeaproape legata de cresterea populatiei cuprinsa in limita varstei de munca.

Cu cat muncesc mai multe persoane, cu atat creezi mai multa bogatie si salarii. Se pot obtine muncitori in plus in doua feluri: fie prin sporul natural, fie prin imigratie.

De mai bine de patru decenii, revolutia industriala din China a atras muncitori noi an dupa an. Insa acest val demografic se apropie de final si volumul fortei de munca intra in declin, releva economistul sef pentru ...citeste mai departe despre "Atuul Chinei dispare dupa patru decenii de dominatie mondiala?" pe Ziare.com

#China criza demografica, #China muncitori crestere economica , #Stiri Macroeconomie