Atentatele de la Paris vor lovi in economie si vor inchide granitele - Statele est-europene ar putea avea de castigat

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 13:18
1202 citiri
Atentatele de la Paris vor lovi in economie si vor inchide granitele - Statele est-europene ar putea avea de castigat
Foto: Arhiva Ziare.com

Atentatele de la Paris vor avea o serie de urmari, de la cresterea cheltuielilor pentru aparare la o implicare occidentala sporita in Orientul Mijlociu, dar consecinta cea mai vizibila va fi inchiderea granitelor europene si ingradirea circulatiei libere a fortei de munca, cu impact asupra economiei.

Neoficial, statele europene au luat deja masuri de inchidere temporara a granitelor si nu va trece mult pana cand autoritatile vor lua decizii oficiale in acest sens.

Dupa atentatele de la Paris, Franta cere ajutor invocand in premiera un articol din tratatele UE

Problema este ca oprirea circulatiei libere a oamenilor va avea un impact economic urias. Pietele muncii vor deveni mai putin mobile, companiile dependente de forta de munca ieftina vor avea de suferit, iar succesul euro va deveni mai dificil, se arata intr-o analiza realizata de jurnalistul financiar Matthew Lynn pentru MarketWatch.

Nicio societate nu poate tolera asasinatele efectuate la intamplare pe strazile ...citeste mai departe despre "Atentatele de la Paris vor lovi in economie si vor inchide granitele - Statele est-europene ar putea avea de castigat" pe Ziare.com

#atentate Paris efecte economice, #atentate Paris efecte economie, #atentate paris granite inchise , #Stiri Macroeconomie