Seful Apple, despre planurile companiei pentru automobilele autonome. Ce crede despre Tesla si Elon Musk

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 08:03
959 citiri
Seful Apple, despre planurile companiei pentru automobilele autonome. Ce crede despre Tesla si Elon Musk
Tim Cook, CEO-ul Apple/Foto: Heptaphoto

Directorul general al Apple, Tim Cook a oferit, luni, unele indicii privind planurile companiei pentru automobilele autonome, precum si opinia sa fata de producatorul de automobile electrice Tesla si seful acesteia, Elon Musk, intr-o discutie cu Kara Swisher pe podcastul "Sway", relateaza CNBC.

"Autonomia in sine este o tehnologie de baza, in opinia mea. Daca analizezi lucrurile, masina, in multe privinte, esge un robot. Un automobil autonom este un robot. Aasa ca sunt o multime de lucruri pe care le poti face cu autonomia. Si vom vedea ce face Apple", a spus Cook.

"Investigam atat de multe lucruri la nivel intern. Multe dintre acestea nu vad lumina zilei. Nu spun ca unul dintre ele nu o va face", a adaugat Cook.

Cand a fost intrebat daca Apple lucreaza la o masina sau la tehnologia din interiorul unei masini, Cook a refuzat sa comenteze.

"Ne place sa integram hardware-ul, software-ul si serviciile si sa gasim punctele de intersectie ale acestora, deoarece credem ca acolo apare magia. Si asa ne place sa facem. Si ne place sa detinem tehnologia primara din jurul nostru ", a spus el.

Exista de mult timp asteptari ca Apple sa intre in sectorul auto cu propriul sau vehicul sau sa-si vanda tehnologia catre alti producatori de masini, iar compania a facut o serie de miscari indicand ca intentioneaza sa faca acest lucru.

Pentru a-si intari capacitatea de inginerie, compania a achizitionat in 2019 startup-ul de autovehicule Drive.ai.

Un vehicul autonom ar putea pozitiona compania in concurenta cu Tesla, care isi dezvolta propriile caracteristici de conducere automata.

In 2018, Apple l-a reangajat pe Doug Field, pe atunci vicepresedinte principal pentru inginerie la Tesla, pentru a lucra, probabil, la masini cu conducere automata.

Apple a adus, de asemenea, alti cativa fosti angajati Tesla, inclusiv fostul vicepresedinte al Tesla Michael Schwekutsch, acum director senior de inginerie pentru Grupul de proiecte speciale de la Apple.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a afirmat anul trecut ca a incercat odata sa inceapa discutii pentru a vinde compania catre Apple, dar Cook a refuzat sa vina la o intalnire.

"Stii, nu am vorbit niciodata cu Elon, desi am o mare admiratie si respect pentru compania pe care a construit-o. Cred ca Tesla a facut o treaba incredibila, nu numai luand conducerea, ci pastrand conducerea pentru o perioada atat de mult timp in spatiul vehiculelor electrice. Asa ca am o mare apreciere pentru ei ", i-a spus Cook lui Swisher. ...citeste mai departe despre "Seful Apple, despre planurile companiei pentru automobilele autonome. Ce crede despre Tesla si Elon Musk" pe Ziare.com

Romanii au consumat mai putina energie electrica in ianuarie. Pe piata raman problemele create de guvern
Romanii au consumat mai putina energie electrica in ianuarie. Pe piata raman problemele create de guvern
Consumul de energie electrica crescut, in Romania, cu 3,2% in luna ianuarie 2024, fata de aceeasi perioada din anul precedent. Astfel, consumul final de energie electrica in economie s-a majorat cu...
Apple trebuie să plătească 490 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care CEO-ul Tim Cook a fraudat acționarii
Apple trebuie să plătească 490 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care CEO-ul Tim Cook a fraudat acționarii
Apple a ajuns la o înţelegere de 490 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv în care se presupunea că directorul executiv Tim Cook a fraudat acţionarii ascunzând...
#apple, #Tim Cook Apple, #tesla, #economie, #Musk roboti inteligenti, #Statele Unite ale Americii , #Stiri Macroeconomie