Apicultorii si producatorii de bioenergie adera la Federatia Nationala Pro Agro

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 14:46
1588 citiri
Apicultorii si producatorii de bioenergie adera la Federatia Nationala Pro Agro

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) si Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federatiei Nationale Pro Agro, care numara astfel 16 organizatii reprezentative in sectorul agricol din Romania.

"Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania este cea mai mare asociatie la nivel national, structura sa acoperind intreaga tara, prin filialele judetene si magazinele 'Apicola'. ACA este membru Apimondia din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat si perfectionat continuu creand un sistem integrat unic de invatamant, cercetare, productie si valorificare", a declarat Alexandru Jurconi, presedintele Pro Agro.

Acesta a precizat ca ARBIO este o organizatie in plina ascensiune, reprezentata in Asociatia Europeana pentru Biogaz (EBA) si Asociatia Europeana pentru Biomasa (AEBIOM). Sectorul bioenergetic (biocombustibili, bioetanol, biofertilizatori, biomasa, biogaz si digestia anaeroba) este in stransa corelare cu sectorul agrozootehnic si necesar pentru cresterea competitivitatii si rentabilitatii producatorilor din agricultura si industria alimentara romaneasca.

Federatia Nationala Pro Agro are in prezent 16 membri, din care 6 fondatori. Este o organizatie profesionala infiintata in 2012 de si pentru producatorii din agricultura, industria alimentara si servicii conexe din Romania. Pro Agro promoveaza, reprezinta, sustine si apara intereselor membrilor organizatiilor profesionale reprezentative la nivel national in raporturile cu institutiile europene si nationale publice si/sau private.

ACA este o organizatie profesionala care s-a format din 1958 si are in componenta sa filiale si societati comerciale in 40 de judete, cooperativa Albina Melifera, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura si Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Organizatia profesionala ARBIO a fost infiintata in 2012 si reprezinta interesele producatorilor de bioenergie in vederea organizarii pietei, elaborarii unor structuri si modele care pot fi usor de urmarit si de aplicat de toata lumea. ARBIO reuneste 46 de societati comerciale nationale si internationale importante din domeniu.

#producatori bioenergie, #apicultori romani, #Federatia Nationala Pro Agro , #Stiri Macroeconomie