Aparentele pot insela: Grecia ramane la terapie intensiva, in ciuda perioadei linistite

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 14:53
1064 citiri

Grecia va ramane la "terapie intensiva" pentru mult timp si s-ar putea redresa numai cu un nou ajutor international substantial, chiar daca pentru moment a evitat incapacitatea de plata, avertizeaza analisti participanti la o conferinta a Brookings Institution.

Statul elen s-a aflat intr-un ciclu de datorii excesive si default inca din 1833.

Situatia e atat de grava incat nici dupa 100 de ani nu isi achitase toate restatele, a aratat Carmen Reinhart, economist la Universitatea Harvard, relateaza MarketWatch.

Ea a spus ca va fi nevoie de o actiune majora pentru a rupe acest ciclu, iar un element esential al oricarei solutii ar fi o reducere semnificativa atat a datoriei publice cat si a celei private.

Acord cu creditorii

Grecia si creditorii din zona euro au convenit in august al treilea program de sustinere financiara a tarii, in valoare de 86 de miliarde de euro.

Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana, Fondul Monetar International si Mecanismul European de ...citeste mai departe despre "Aparentele pot insela: Grecia ramane la terapie intensiva, in ciuda perioadei linistite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia probleme datorii, #Grecia criza datorii , #Stiri Macroeconomie