Anunt alarmant: Putin ne-a informat ca opreste gazul in Europa

Sambata, 17 Mai 2014, ora 09:08
1088 citiri

Premierul Slovaciei, Robert Fico, spune ca presedintele rus Vladimir Putin a informat mai multe state europene ca livrarile de gaze naturale prin Ucraina vor fi oprite incepand cu 1 iunie, daca Guvernul de la Kiev nu isi plateste datoriile.

Prim-ministrul slovac a declarat, joi, dupa o intalnire cu secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, ca cea mai mare amenintare cu care se confrunta Slovacia este posibilitatea ca Rusia sa sisteze livrarile de gaz care trec prin Ucraina, scrie Reuters.

"Astazi (joi - n.red.), mai multe state membre (ale Uniunii Europene - n.red.), inclusiv Slovacia, au fost informate de catre presedintele Putin ca de la 1 iunie, daca Ucraina nu plateste pentru livrarile de gaze, acestea nu vor mai fi furnizate pentru teritoriul european", a afirmat el. "Este o amenintare serioasa la securitatea energetica a Slovaciei", a continuat Fico.

Putin: UE sa faca mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina

Presedintele rus Vladimir Putin a cerut, joi, ...citeste mai departe despre "Anunt alarmant: Putin ne-a informat ca opreste gazul in Europa" pe Ziare.com

#Vladimir Putin gaze Europe, #premier Slovacia Putin, #premier Slovacia gaz, #Vladimir Putin livrari gaz , #Stiri Macroeconomie