Angajați de la Electrica, inclusiv un șef, acuzați că fură curent: „E o neînțelegere. Nu a fost niciun furt"

Marti, 28 Martie 2023, ora 10:00
167 citiri
Angajați de la Electrica, inclusiv un șef, acuzați că fură curent: „E o neînțelegere. Nu a fost niciun furt"
Doi angajați ai Electrica și un fost director, acuzați că fură curent FOTO Facebook/Electrica

Sucursala Oradea a Electrica Distribuţie SA „fierbe” după ce doi angajați și fostul director general al companiei ar fi fost prinși că fură curent prin racorduri ilegale, arată Bihoreanul.

Potrivit sursei citate, în urma unor sesizări, Corpul de Control al Electrica a descins la casele unor angajați și la o pensiune, descoperind furturi de curent. Potrivit Bihoreanul, unul dintre cei prinși furând curent este inginerul Dorin Petriş, şeful de echipă din zona Beiuş al Departamentului de Operaţiuni Reţea al Electrica Distribuţie Oradea, structura care controlează contoarele clienţilor companiei.

Alt angajat al Electrica acuzat că fură curent este inginerul Raul Coroiu. De asemenea, inspectorii au urcat şi în satul de vacanţă Vârtop, la pensiunea Panoramic a ex-managerului Electrica Nicolae Coroiu.

Căutat acasă de reporterii Bihoreanul, inginerul Dorin Petriş s-a ascuns. Deşi maşina sa se afla în faţa proprietăţii, bărbatul şi-a trimis la poartă mama, care a pretins că el era "plecat să-şi caute de lucru", femeia adăugând şi că acuzele de furt sunt "o răzbunare" din partea unor subalterni "care nu se gândesc că odată şi odată i-ar mai putea ajunge subalterni".

Tot pe seama unei răzbunări a pus situaţia şi Petriş, pe care Bihoreanul l-a prins în final la telefon. "Dumnezeu e sus şi vede", a zis el. "E o neînţelegere, nu a fost niciun furt", a spus Petriş, după care a închis brusc discuţia, deranjat de întrebarea de ce, dacă se consideră nevinovat, şi-a dat demisia şi s-a angajat să achite o pagubă pe care nu a provocat-o.

Reporterii au încercat să-l contacteze şi pe Raul Coroiu, însă acesta nu a fost de găsit. Administratorul pensiunii Panoramic, administrată de fiul fostului director al Electrica Nicolae Coroiu a declarat: „Noi suntem deschişi doar în weekend, de aceea nu consumăm. Dar sunt obişnuit cu controalele, vin tot la 6 luni, că ne tot reclamă lumea". ...citeste mai departe despre "Angajați de la Electrica, inclusiv un șef, acuzați că fură curent: „E o neînțelegere. Nu a fost niciun furt"" pe Ziare.com

#electrica, #furt, #curent, #Bihor, #oradea , #Stiri Macroeconomie