Andreea Paul diseca datele financiare ale PSD: Cum sa guvernezi cel mai slab cea mai ridicata crestere economica din UE

Vineri, 11 August 2017, ora 10:49
2303 citiri
Andreea Paul diseca datele financiare ale PSD: Cum sa guvernezi cel mai slab cea mai ridicata crestere economica din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat PNL Andreea Paul, lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), trage un semnal de alarma privind incasarile bugetare si veniturile din primele sase luni ale anului, subliniind ca deficitul bugetar a depasit 6 miliarde de lei.

"Cum sa guvernezi cel mai slab cea mai ridicata crestere economica din UE?", se intreaba pe Facebook Andreea Paul, care in continuare prezinta "cateva dintre punctele slabe ale dinamicii economice romanesti in prima jumatate a anului 2017, an caracterizat de cea mai ridicata rata de crestere economica din UE".

Fostul deputat subliniaza ca veniturile din impozitul pe profit au scazut, asemenea incasarilor din accize si din TVA, dar si a cheltuielilor pentru investitii si investitiilor straine.

"* Veniturile obtinute din impozitul pe profit au scazut cu peste 6%, in primele sase luni ale anului 2017, fata de aceeasi perioada a anului 2016, conform executiei bugetare publicate de Ministerul Finantelor Publice.

* Incasarile din accize au scazut cu 7,6%, iar cele din TVA au scazut cu 4,3%.

* Cheltuielile pentru investitii realizate de stat au scazut cu 19%, in perioada ianuarie - iunie 2017.

* Deficitul bugetar a depasit 6 miliarde lei in prima jumatate a acestui an, iar datoria externa totala a crescut cu 2% in luna mai 2017 fata de aceeasi perioada a anului 2016, conform datelor publicate de BNR.

* Investitiile straine directe au scazut cu peste 12% in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2016, conform datelor publicate de BNR.", mai scrie Andreea Paul.

Seful ANAF: Avem un deficit de incasari fata de anul trecut de 1,4 mld lei la buget. Nu mi s-a dat ultimatumMajorarile salariale si incasarile in scadere la TVA si accize au adancit deficitul bugetarFlorin Citu (PNL): Dragnea dezinformeaza. Institutiile internationale estimeaza pentru Romania un deficit de 3,5% - 4% din PIBRomania este lider in UE la cresterea deficitului bugetarMinistrul Finantelor zice ca deficitul, cu pensiile speciale, ar ajunge la 17 miliarde lei. Nu spune cat ne va costa valul de demisiiMinisterul de Finante sustine ca deficitul mare, prezentat de Eurostat, nu e chiar de speriat

F.N. ...citeste mai departe despre "Andreea Paul diseca datele financiare ale PSD: Cum sa guvernezi cel mai slab cea mai ridicata crestere economica din UE" pe Ziare.com

#Andreea Paul incasari buget, #Andreea Paul deficit bugetar, #incasari buget 2017 , #Stiri Macroeconomie