Analist Politico: Victoria lui Trump, motiv de ingrijorare pentru Romania - Cel mai negru scenariu pentru tara noastra

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 06:48
838 citiri
Analist Politico: Victoria lui Trump, motiv de ingrijorare pentru Romania - Cel mai negru scenariu pentru tara noastra
Foto: Twitter/Andrew MacDowall

Victoria republicanului Donald Trump in cursa pentru Casa Alba ar putea avea efecte negative pentru Romania. Cel mai negru scenariu pentru tara noastra ar fi ca americanii sa-si retraga de tot sprijinul din regiune, iar noi sa ramanem inconjurati de o mare prorusa, sustine Andrew MacDowall, analist specializat pe zona Balcanilor si a Europei de Est.

El considera ca victoria lui Trump va fi un motiv de ingrijorare pentru tari ca Romania, care sunt puternic pro-atlantice si sceptice in ceea ce priveste intentiile Rusiei in regiunea noastra.

"In particular, Romania e nevoita sa astepte sa vada daca Administratia Trump va continua angajamentele in domeniul militar luate anterior de SUA", a explicat Andrew MacDowall, analist specializat pe zona Balcanilor si a Europei de Est si editorialist la publicatii precum Politico si The Guardian, intr-o declaratie acordata Ziare.com.

Tara noastra are o colaborare stransa in acest sector cu Alianta Nord-Atlantica, condusa de Statele Unite, ...citeste mai departe despre "Analist Politico: Victoria lui Trump, motiv de ingrijorare pentru Romania - Cel mai negru scenariu pentru tara noastra" pe Ziare.com

#efecte Romania victorie Trump, #economie Romania victorie Trump , #Stiri Macroeconomie