Analist Financial Times, despre ce e mai bine pentru economie: Guvern de tehnocrati, politic sau alegeri anticipate?

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 08:43
752 citiri
Analist Financial Times, despre ce e mai bine pentru economie: Guvern de tehnocrati, politic sau alegeri anticipate?
Foto: Presidency.ro

Romania are un guvern interimar, condus de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, dupa demisia lui Victor Ponta din functia de premier, ca urmare a protestelor de amploare. Acum, mingea e la presedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier si formarea unui nou guvern. Insa care e cel mai bun scenariu pentru economie?

Andrew MacDowall, analist specializat pe pietele emergente si corespondent al publicatiei Financial Times, mizeaza pe un guvern tehnocrat, care sa pregateasca cum trebuie alegerile de anul viitor.

El a mentionat pentru Ziare.com ca nu vede o solutie optima in alegerile anticipate. Mai mult, un guvern politic nu e de dorit, pentru ca s-ar folosi de toate parghiile pentru a obtine simpatia votantilor, adoptand masuri noi de relaxare fiscala.

Cu toate ca situatia Executivului pare a fi in stand-by, investitorii nu percep acest lucru ca pe o criza.

Iohannis, noi consultari cu partidele: PSD il vrea pe Liviu Voinea, PNL nu face nicio ...citeste mai departe despre "Analist Financial Times, despre ce e mai bine pentru economie: Guvern de tehnocrati, politic sau alegeri anticipate?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern tehnocrat economie Romania, #guvern nou economie Romania , #Stiri Macroeconomie