Analist american: Romania era cea mai deprimanta tara, acum se descurca surprinzator de bine

Duminica, 07 Februarie 2016, ora 18:31
2735 citiri
Analist american: Romania era cea mai deprimanta tara, acum se descurca surprinzator de bine
Foto: Twitter/Robert D. Kaplan

Romania se descurca surprinzator de bine in prezent si are un sistem politic mai sanatos fata de Polonia, Ungaria si Bulgaria, iar rata cresterii economice este la un nivel ridicat in comparatie cu alte state europene, afirma analistul si scriitorul american Robert D. Kaplan.

"In 1981 si, de fapt, de-a lungul anilor 1980, Romania era cea mai deprimanta, retrograda tara dintre membrele Pactului de la Varsovia. Era saraca, avea un nivel al totalitarismului mult mai profund decat cel intalnit in celelalte tari, fie ca vorbim despre Bulgaria, Polonia, sau orice alta tara. Romania era cu mult in urma.

Totusi, in 2013, 2014, 2015 am constatat ca Romania se descurca surprinzator de bine. De fapt, cred ca sistemul politic e mai sanatos decat cel din Polonia, mai sanatos decat cel din Ungaria, mai sanatos decat cel din Bulgaria. E greu sa gasesti o fosta tara membra a Pactului de la Varsovia in care politica si economia sa fie la un nivel atat de bun ca in Romania. (...) Rata cresterii ...citeste mai departe despre "Analist american: Romania era cea mai deprimanta tara, acum se descurca surprinzator de bine" pe Ziare.com

#Romania parteneriat SUA, #Romania descurca bine , #Stiri Macroeconomie