Amenzi pe bandă rulantă pentru furnizorii de energie electrică. Facturile au fost emise cu întârziere

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 14:28
543 citiri
Amenzi pe bandă rulantă pentru furnizorii de energie electrică. Facturile au fost emise cu întârziere
Furnizorii de energie electrică au emis facturile cu întârziere FOTO Unsplash

ANRE anunţă miercuri, 9 noiembrie, că în urma controalelor făcute la furnizorii de energie electrică au fost aplicate amenzi în valoare de 380.000 de lei pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică.

”Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienţii finali”, a transmis, miercuri, ANRE.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

ELECTRICA FURNIZARE 120.000 leiHIDROELECTRICA 70.000 leiCEZ VÂNZARE 60.000 leiE.ON ENERGIE ROMÂNIA 50.000 leiENEL ENERGIE 50.000 leiENEL ENERGIE MUNTENIA 30.000 lei

ANRE anunţă că va continua monitorizarea situaţiei privind emiterea facturilor.

Mii de persoane au reclamat, în ultimele luni, faptul că nu au primit deloc sau au primit cu întârziere facturile la energie electrică.

Inclusiv ANPC a verificat situaţia, fiind aplicate sancţiuni. ...citeste mai departe despre "Amenzi pe bandă rulantă pentru furnizorii de energie electrică. Facturile au fost emise cu întârziere" pe Ziare.com

#furnizori energie electrica, #facturi energie electrica, #intarziere, #Amenzi , #Stiri Macroeconomie