Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNAIR amână a doua oară alegerea câștigătorului pentru tronsonul Ploiești-Buzău din autostrada A7. Motivul invocat: "numărul mare de clarificări"

CNAIR amână a doua oară alegerea câștigătorului pentru tronsonul Ploiești-Buzău din autostrada A7. Motivul invocat: "numărul mare de clarificări"

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru construcția tronsonului Ploiești-Buzău din autostrada A7.

"Având în vedere numărul mare de clarificări solicitate de către operatorii economici interesați de construcția tronsonului de autostradă Ploiești – Buzău, parte integrantă a A7, și pentru a asigura o participare cât mai largă a ofertanților, CNAIR a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 16.09.2021.

CNAIR consideră că, în aceste condiții, realizarea obiectivului de investiții de tip fidic roșu (execuție lucrări) va beneficia de o documentație de atribuire optimă, astfel încât execuția lucrărilor să poată fi finalizată în termenii contractuali", se arată într-un comunicat de presă publicat miercuri, 25 august.

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit din nou, după ce CNAIR a anunțat o decizie similară în urmă cu 20 de zile.

Și atunci, motivul invocat a fost același: "acest termen a fost stabilit astfel încât să fie proporţional cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoştinţa operatorilor economici prin Clarificările publicate".

Tronsonul menționat are o lungime totală 63,25 kilometri și este împărțit în trei loturi:

Lot 1 Dumbrava (A3) - Mizil, 21,00km

Lot 2 Mizil - Pietroasele, 28,35km

Lot 3 Pietroasele - Buzau, 13,90km.

Valoarea întregului tronson este estimată a costa între 4,2 și 5 miliarde de lei, fără TVA.

Toate cele trei loturi ar trebui executate în maxim 20 de luni. Ministrul Drulă estima că tronsonul de autostradă ar putea fi dat în folosință în 2023. ...citeste mai departe despre "CNAIR amână a doua oară alegerea câștigătorului pentru tronsonul Ploiești-Buzău din autostrada A7. Motivul invocat: "numărul mare de clarificări"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 56 ori
Citeste mai multe despreautostrada a7 ploiesti buzau cnair