Am scapat de pericolul Frexit? Deutsche Bank avertizeaza ca nu Franta, ci Italia e problema Europei

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 18:56
814 citiri
Am scapat de pericolul Frexit? Deutsche Bank avertizeaza ca nu Franta, ci Italia e problema Europei
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Pietele pot sa lase in urma pericolul "Frexit" si sa se concentreze pe alte probleme cu care se confrunta continentul european, precum riscurile politice din Italia, potrivit unei analize de luni a Deutsche Bank.

Analiza publicata de Business Insider vine dupa ce Emmanuel Macron a intrat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Franta.

Rezultatele sunt apropiate de cele estimate de sondajele de opinie, iar cercetarile pentru turul al doilea sugereaza o victorie cu 60% la 40% pentru Macron in fata lui Le Pen.

Asta inseamna ca investitorii pot sa priveasca dincolo de riscul imediat al unui "Frexit", potrivit analistilor Marc de-Muizon si Mark Wall ai Deutsche Bank.

Riscurile politice nu au disparut complet de pe continent, analistii bancii germane notand ca posibilitatea ca in Italia sa aiba loc alegeri in acest an poate readuce ingrijorarea investitorilor legata de destramarea zonei euro.

Popularitatea partidului Cinci Stele din Italia a crescut in ultimii ani, iar respingerea prin referendum, in decembrie, a reformelor constitutionale a fost vazuta ca o crestere a populismului, ceea ce inseamna ca alegerile ar putea fi viitorul mare pericol pentru stabilitatea UE.

"Europa are inca un calendar politic aglomerat, cu alegeri in Marea Britanie in iunie, in Germania in septembrie si in Italia inainte de aprilie 2018. In opinia noastra, unul dintre cele mai mari riscuri care poate provoca un soc pe piete este Italia. Pentru ca alegerile ar putea avea loc peste mai mult de sase luni, piata ar putea sa nu se concentreze inca pe acestea", au scris analistii Deutsche Bank.

Riscul politic italian fiind inca indepartat, investitorii europeni isi vor indrepta atentia pe Banca Centrala Europeana, care va incepe sa restranga programul de suplimentare a lichiditatilor, fiind posibil ca procesul sa inceapa in 2017.

Citeste mai multe despre:

Francezii au numarat deja toate voturile: Macron - 23,75% vs Le Pen - 21,53% (rezultate finale)Euro a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni pe fondul alegerilor din FrantaDe ce favoritul Frantei ar putea fi o veste foarte proasta pentru Londra ...citeste mai departe despre "Am scapat de pericolul Frexit? Deutsche Bank avertizeaza ca nu Franta, ci Italia e problema Europei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#risc euro Italia, #Macron alegeri prezidentiale Franta , #Stiri Macroeconomie