Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 12:00
1229 citiri
Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

Parlamentarii greci au aprobat cu o larga majoritate, in noaptea de miercuri spre joi, dupa ample si tensionate dezbateri, acordul de salvare semnat de premierul elen la Bruxelles cu creditorii internationali.

Au fost 229 voturi pentru si 64 impotriva. Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, s-a bucurat de sprijinul Opozitiei, nu insa si de cel al propriului partid.

Dintre cei 64 de parlamentari care au votat NU, 39 apartin Syriza. Printre ei s-a aflat si fostul ministru de Finante grec, Yanis Varoufakis, dar si actuali ministri. Este o lovitura grea primita de premier din partea propriei formatiuni.

Planul de reforme convenit luni, dupa cel mai lung summit din istoria Eurogrupului, presupune masuri ample in domeniul taxarii, pensiilor, legilor si alte asemenea decizii, care au fost anterior respinse de publicul grec, intr-un referendum convocat de Guvernul lui Tsipras.

Proteste soldate cu incidente

Nu au lipsit nici protestele. Miercuri seara, in timpul dezbaterilor din Parlamentul grec, mii de oameni s-au adunat pe strazile din Atena, dar si din alte orase mari ale Greciei, pentru a protesta fata de masurile dure de austeritate din acordul cu creditorii.

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene impotriva unor tineri care au aruncat cu sticle incendiare si pietre.

Citeste mai departe despre "Zi cruciala pentru Grecia: In Guvernul Tsipras cad primele capete LIVE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia vot parlament, #Grecia parlament acord austeritate , #Stiri Macroeconomie