Alegeri in Polonia: Incepe un nou capitol in istoria celei mai mari economii din Europa de Est?

Luni, 25 Mai 2015, ora 18:28
641 citiri
Alegeri in Polonia: Incepe un nou capitol in istoria celei mai mari economii din Europa de Est?
Foto: Twitter/Andrzej Duda

Viitorul presedinte al Poloniei ar putea scrie un nou capitol al celei mai mari economii din Europa de Est, scrie Reuters.

Andrzej Duda, candidatul partidului Lege si Justitie, condus de Jaroslaw Kaczynski, a iesit castigator in scrutinul prezidential, organizat duminica, cu 53% din sufragii, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne.

Victoria sa este una surprinzatoare, avand in vedere ca actualul presedinte, Bronislaw Komorowski, in varsta de 62 de ani, era cotat cu prima sansa inaintea campaniei electorale, aminteste agentia de presa Reuters, potrivit Yahoo News.

Ca sef al statului, Duda va conduce fortele armate, se va ocupa de coordonarea politicilor externe alaturi de ministrul de resort, va promulga sau respinge legi si va numi seful bancii centrale.

Polonia are un nou presedinte - un eurosceptic care vrea ca statul sa sprijine defavorizatii

Astfel, partidul sau, Lege si Justitie, va avea ocazia sa schimbe relatia cu Uniunea Europeana. Pana acum, Polonia ...citeste mai departe despre "Alegeri in Polonia: Incepe un nou capitol in istoria celei mai mari economii din Europa de Est?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie Polonia alegeri presedinte, #efecte Polonia alegeri presedinte , #Stiri Macroeconomie