Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plățile pentru programul de ajutor HoReCa încep la 20 decembrie. Peste 8.000 de firme primesc ajutor de stat

Plățile pentru programul de ajutor HoReCa încep la 20 decembrie. Peste 8.000 de firme primesc ajutor de stat

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat că acordurile de plată pentru programul HoReCa au început să se transmită de marţi, 14 decembrie. Plăţile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie.

"Începând de astăzi (marţi - n. red.), în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere, se transmit acordurile de plată pentru programul HoReCa. Pentru creditele bugetare disponibile în acest moment, în valoare de 1 miliard de lei, s-a aplicat prorata în procent de 46,87% din sumele contractate", se precizează în anunţul postat pe Facebook.

La începutul lunii, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, anunța că anul acesta va fi achitată suma de un miliard de lei către antreprenorii din sector.

"La mai puţin de două săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunţ că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată. Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate", a declarat Cadariu, potrivit unui comunicat al ministerului. ...citeste mai departe despre "Plățile pentru programul de ajutor HoReCa încep la 20 decembrie. Peste 8.000 de firme primesc ajutor de stat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 234 ori