Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miro Bank si-a propus dublarea numarului de credite acordate lunar si valoarea acestora

Miro Bank si-a propus dublarea numarului de credite acordate lunar si valoarea acestora

Miro Bank: in prezent, prin toate cele patru sucursale - Bucuresti, Cluj, Brasov si Timisoara - care de fapt sunt construite pe structura Micro Credit-societate de creditare, se acorda in jur de 200-250 de credite lunar.

Valo Miro Bank: in prezent, prin toate cele patru sucursale - Bucuresti, Cluj, Brasov si Timisoara - care de fapt sunt construite pe structura Micro Credit-societate de creditare, se acorda in jur de 200-250 de credite lunar.

Valoarea lunara rulata in domeniul finantarii depaseste 1 milion USD, activitate orientata cu precadere catre acordarea de finantare a firmelor mici si mijlocii, mergand pana la o limita minima de 2.500 de euro.

Se fac eforturi pentru a elimina birocratia care exista in acest moment la capitolul finantare. De exemplu analiza unui dosar de finantare pentru o suma minima de 2.500 de euro va dura maxim 24 de ore din momentul in care solicitantul ne pune la dispozitie toate documentele.

Pentru sume mai mare - de pana la 100.000 de euro - aceasta perioada se poate prelungi pana la 5 zile.

Dobanzile practicate pentru creditele in euro vor fi intre 16-24%, iar perioada de finantare oscileaza intre 3 luni si 5 ani.

"Desi dobanzile par putin mai mari decat cele practicate pe piata, in ansamblu, prin eliminarea altor costuri cum ar fi eliminarea girantilor, a asigurarilor de viata sau prin nivelul scazut al comisioanelor practicate, se ajunge tot acolo", a declarat presei un oficial al Miro Bank.

Miro Bank, in care cei cinci actionari importanti au investit in jur de 34 milioane de euro, a fost infiintata pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, dar si a persoanelor fizice autorizate.

Banca a preluat inca de la inceput societatea de microfinantare Microenterprise Credit Romania (MCR) infiintata in 1999 si si-a inceput activitatea deja cu un portofoliu de 1.500 de clienti.

Actionarii fondatori sunt
# BERD cu 22,5%,
# International Finance Corporation (IFC), membra a grupului Bancii Mondiale, cu 22,5%,
# Societatea germana pentru investitii si dezvoltare (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft - 22,5%,
# Commerzbank - 22,5% si
# Internationale Micro-Invest AG - 10%.

BERD va investi 2,28 milioane de euro pentru a subscrie 22,5% din capitalul social al Miro si va asigura si o finantare de pana la 6 milioane USD sub forma de linie de creditare pentru microintreprinderi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1201 ori