Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credite BERD pentru IMM prin Banc Post din septembrie 2002

Credite BERD pentru IMM prin Banc Post din septembrie 2002

Firmele mici si mijlocii vor putea beneficia incepand din septembrie de credite oferite de Banc Post pentru dezvoltarea afacerilor, sursele plasate in imprumuturi provenind de la Banca Europeana pentru Reconstructie su Dezvoltare (BER Firmele mici si mijlocii vor putea beneficia incepand din septembrie de credite oferite de Banc Post pentru dezvoltarea afacerilor, sursele plasate in imprumuturi provenind de la Banca Europeana pentru Reconstructie su Dezvoltare (BERD).

Pentru incurajarea creditarii incepand cu luna august banca reduce dobanzile la aceste credite cu doua puncte procentuale, pana la 37% pe an.

Linia de finantare BERD derulata prin Banc Post se acorda in 3 transe, pe parcursul a 5 ani.

Microcreditele acordate pentru

# micii intreprinzatori vor fi intre 10.000 si 30.000 de euro, iar cele pentru

# firmele mici si mijlocii intre 30.000 si 125.000 de euro.

Firmele care vor obtine finantari pe termen scurt si mediu in cadrul acestei linii de credit, trebuie sa indeplineasca anumite criterii referitoare la dimensiune, conditii de operare si situatie financiara.

Proiectele eligibile vor beneficia de consultanta PHARE. Derularea efectiva a creditelor va incepe in cursul lunii septembrie, dupa ce procedurile de acordare si gestionare a creditelor vor fi definitivate de catre Banc Post in colaborare cu o firma de consultanta.

Sectorul firmelor mici si mijlocii detine peste 45% din totalul portofoliului de credite a Banc Post, potrivit informatiilor bancii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori