Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Africa de Sud, tara aurului, a platinei si a diamantelor

Africa de Sud, tara aurului, a platinei si a diamantelor

Africa de Sud este de departe cea mai emancipata tara din continentul african, cu un apreciabil nivel de dezvoltare. In arealul ei traiesc 48 de milioane locuitori, care realizeaza un PIB de 10.500 dolari pe fiecare locuitor, cu 50% mai mare decat al Egiptului si dublu fata de cel al Marocului.

Unsprezece limbi sunt recunoscute ca fiind oficiale, dar grupuri izolate vorbesc si alte dialecte sau limbaje arhaice, traditionale. In acest spatiu atat de eterogen, coabiteaza in perfecta armonie exponentii civlizatiei moderne cu cei ai vechilor cutume, intr-un stil care fascineaza, noteaza portalul Big Picture.

Cu alte cuvinte, multe sunt acolo mai altfel decat in restul Africii si chiar mai altfel decat in restul lumii.

Energia

Africa de Sud ofera cea mai ieftina energie electrica din lume, ale carei costuri nu depasesc 10 centi/kilowatt-ora. Sursa de energie este carbunele local, natura generoasa dotand tara cu uriase depozite subterane din aceasta materie prima.

Aur si ...citeste mai departe despre "Africa de Sud, tara aurului, a platinei si a diamantelor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1362 ori