Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine va conduce afacerile magnatului Dan Petrescu. Femeia din umbră care ar urma să-i moștenească și averea colosală

Cine va conduce afacerile magnatului Dan Petrescu. Femeia din umbră care ar urma să-i moștenească și averea colosală

Partenera de afaceri a lui Dan Petrescu, magnatul imobiliarelor care a murit la vârsta de 68 de ani într-un accident aviatic la Milano, ar urma să-i preia afacerile și să-i moștenească averea.

Surse din mediul de afaceri arată că singura persoană în măsură să conducă afacerile complexe ale lui Dan Petrescu este o femeie pe nume Anca Surugiu.

Aceasta a fost omul de încredere a lui Petrescu, asistenta care a condus efectiv toate afacerile. Din acest motiv, are acces la toate conturile bancare și la informații confidențiale.

Din familia magnatului Dan Petrescu a mai rămas în viață doar mama acestuia, o femeie în vârstă de 96 de ani, potrivit omului de afaceri Ion Sturza, un apropiat al defunctului.

Cel mai probabil, Anca Surugiu va moșteni și averea lui Petrescu, estimată de diverse surse, cu o marjă de eroare uriașă, între 1 și 3 miliarde de euro.

Petrescu a ales să stea departe de viața publică, motiv pentru care a fost cvasi-necunoscut publicului larg, fiind menționat extrem de rar în mass-media. Magnatul care-și avea domiciliul la Monte Carlo n-a apărut de-a lungul anilor nici în topurile celor mai bogați români întocmite de publicații cu profil economic.

Este unul dintre motivele pentru care cuantumul averii lui Petrescu este greu de stabilit cu precizie, rămânând la granița între legendă și adevăr. Unul dintre cei care l-au pomenit este Ion Țiriac, care ar fi spus că Petrescu l-ar depăși la capitolul avere. De altfel, cei doi au fost parteneri în nenumărate întreprinderi financiare.

În rest, Petrescu a fost menționat ca membru al "grupului de Monaco", format din miliardari cotroversați. Și-a clădit cea mai mare parte din avere din afaceri imobiliare, în special în zona Bucureștiului. Printre altele, a construit pe terenurile deținute zeci de magazine pentru lanțurile comerciale Auchan, Carrefour, Real, Billa sau Metro, pe care le-a închiriat ulterior la cheie pentru perioade lungi de timp.

Anca Surugiu a depus recent la Primăria București, potrivit presei economice, o cerere privind aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de patru etaje pe un teren de circa 3.800 de metri pătrați de pe bulevardul Kiseleff, în apropiere de Ambasada Suediei. Este vorba despre una dintre zonele cel mai bine cotate imobiliar din România.

Anca Surugiu și Dan Petrescu

În momentul producerii accidentului aviatic fatal de la Milano, Dan P ...citeste mai departe despre "Cine va conduce afacerile magnatului Dan Petrescu. Femeia din umbră care ar urma să-i moștenească și averea colosală" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 517 ori