Aeroportul Otopeni risca sa functioneze cu o singura pista, tocmai cand mii de suporteri straini vor sosi in Romania, la EURO 2020

Joi, 28 Februarie 2019, ora 12:52
1220 citiri
Aeroportul Otopeni risca sa functioneze cu o singura pista, tocmai cand mii de suporteri straini vor sosi in Romania, la EURO 2020
Foto: Arhiva Facebook/Aeroportul International Henri Coanda

Una dintre cele doua piste ale Aeroportului Otopeni ar putea fi inchisa, din cauza unor lucrari de reparatii, chiar in perioada in care zeci de mii de suporteri straini vor sosi in tara noastra pentru meciurile EURO 2020.

Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (CNAB) SA a lansat, zilele trecute, o licitatie pentru a gasi constructorul care sa repare si sa modernizeze Pista 2 de aterizare si decolare a aeroportului Henri Coanda (fostul Otopeni - n.red.) . Aceasta - lunga de 3.500 de metri - a mai fost reparata in anii din urma. Lucrarile au fost, insa, facute de mantuiala, asa ca acum este nevoie de noi interventii.

Potrivit documentatiei de atribuire care poate fi consultata online, CNAB asteapta pana pe data de 3 aprilie ofertele constructorilor care - contra sumei de 110.286.521 de lei - sunt dispusi sa modernizeze pista intr-o perioada de 14 luni.

Per total, e o veste buna ca aceasta pista urmeaza sa fie modernizata, in sfarsit. Intrebarea este: se vor termina lucrarile la timp, astfel incat Aeroportul Henri Coanda sa aiba disponibile ambele piste in perioada iunie-iulie 2020, atunci cand zeci de mii de suporteri vor sosi, pe calea aerului, in Capitala, pentru cele 4 meciuri ale Campionatului European de Fotbal care se vor desfasura in Romania? E greu de spus.

CNAB SA incearca sa urgenteze modernizarea. In acest sens, potrivit documentatiei de atribuire, Compania nu ii va incredita lucrarile constructorului care se angajeaza sa le faca la cel mai mic pret, ci vrea sa aleaga un constructor care sa fie capabil sa lucreze repede.

Planul Pistei 2 a Aeroportului Otopeni, care urmeza sa fie modernizata - Foto: peundemerg.ro

In plus, in caietul de sarcini, CNAB SA ii anunta pe constructorii interesati sa modernizeze Pista 2 ca s-ar putea sa le ceara sa lucreze chiar 24 ore neintrerupt.

Pro Infrastructura: Ar fi iesit din comun sa vedem pista redeschisa pana la EURO 2020

Directorul executiv al Asociatiei Pro Infrastructura (API), Ionut Ciurea, a explicat pentru Ziare.com de ce este, practic, imposibil ca modernizarea Pistei 2 a Aeroportului Otopeni sa se finalizeze pana la jumatatea lunii iunie 2020, cand primul val de suporteri straini va sosi la Bucuresti.

"Este evident ca aceasta lucrare nu va putea fi terminata pana la jumatatea lunii iunie. Iata de ce.

Tocmai s-a lansat documentatia. Ea poate fi contestata. Dar sa presupunem ca asta nu se va intampla, iar procedura va continua, iar pe 3 aprilie vom avea ofertele depuse. ...citeste mai departe despre "Aeroportul Otopeni risca sa functioneze cu o singura pista, tocmai cand mii de suporteri straini vor sosi in Romania, la EURO 2020" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pista aeroport Otopeni reparatii, #Euro 2020 Aeroport Otopeni pista inchisa, #Aeroport Otopeni Euro 2020 Bucuresti suporteri , #Stiri Macroeconomie