Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Răspunsul lui Adrian Câciu după ce OMV Petrom a transmis că nu va plăti taxa de solidaritate: ”Un anunţ de marketing”

Răspunsul lui Adrian Câciu după ce OMV Petrom a transmis că nu va plăti taxa de solidaritate: ”Un anunţ de marketing”

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat joi, 12 ianuarie, referitor la faptul că OMV Petrom a precizat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal anterior, că ”a fost un anunţ de bursă”.

”Eu fac diferenţa între un anunţ fiscal şi un anunţ de marketing. E un anunţ pe bursă în care se exprimă o opinie. Datele fiscale vor fi disponibile la finalul lunii februarie, datele celelalte la finalul lunii iunie, când se va face declararea şi plata impozitului. Această ordonanţă de urgenţă nu e împotriva sau referitoare la vreo companie în mod expres. E vorba de toate companiile care au activitate în domeniul respectiv. Foarte multe declaraţii că vom face investiţii în România şi mai puţine fapte şi vedem că nu avem suficientă energie, vedem că depindem de importuri. Deci vrem un răspuns mai concret. Aici eu aş aștepta şi nu am dubii. Pentru companiile din domeniul energetic deja este o supraimpozitare. Aici există încă un instrument de supraimpozitare care se adaugă celorlalte. Nu e vorba de a lăsa pe cineva să plătească impozitul. Aceste supraimpozitări sunt pentru compensarea preţului la facturi şi investiţii în energie. Deci până la urmă se întorc înapoi în sector. Vedem ce se întâmplă dacă eşti dependent într-un sector. Dependenţă înseamnă să ai preţuri volatile”, a explicat Adrian Câciu la Euronews România.

Întrebat dacă va trebui să plătească atunci OMV, ministrul de Finanţe a răspuns: ”Datele nu mint şi nu se pot modifica, până la urmă”.

”Datele sunt cele care sunt la 31 decembrie. Vor fi auditate şi de către experţii companiei. A fost un anunţ de bursă. Eu aşa l-am interpretat. Restul partea de declarare a impozitelor şi de colectare vine la timpul ei şi atunci ANAF va vedea dacă declaraţia e corectă, dacă se verifică. E posibil să nu fie nevoie de nicio rectificare. V-am zis e un anunţ de marketing (al PMV Petrom - n.r.). Ştiu că pentru foarte mulţi a fost o surpriză neplăcută şi modul în care am acţionat eu şi preşedintele ANAF în anul trecut. Nu am avut indulgenţă în ceea ce priveşte colectarea de taxe. (...) Mai ales că o să închidem deficitul în ţintele agreate, după cifrele din februarie”, a completat el.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat joi că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul ...citeste mai departe despre "Răspunsul lui Adrian Câciu după ce OMV Petrom a transmis că nu va plăti taxa de solidaritate: ”Un anunţ de marketing”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 343 ori