Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actualitati Bloombiz - Joi, 22 Iunie 2006, ora 14:03

Actualitati Bloombiz - Joi, 22 Iunie 2006, ora 14:03

Viena va gazdui manifestarea "Sommerkino im LUX" * BitDefender prezinta noi aplicatii * Producatorii apicoli scutiti de taxa pe drumurile nationaleViena va gazdui manifestarea "Sommerkino im LUX"

Evenimentele cinematografice desfasurate in aer liber, reprezinta ceva inedit si atragator in acelasi timp pentru pasionatii de film.

Daca in perioada 22-25 iunie sunteti in concediu si doriti sa vizitati Viena, atunci veti avea un motiv in plus, deoarece Institutul Cultural Roman din Viena organizeaza manifestarea cinematografica A"Sommerkino im LUXA".

In cadrul "Sommerkino im LUXA" desfasurat la complexul Lux - Atrium din Viena, vor fi prezentate in aer liber scurtmetraje si documentare romanesti.

Programul cuprinde o serie de filme realizate in ultimii ani de cineasti romani, majoritatea fiind tineri: "Trafic" de Catalin Mitulescu, "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" de Cristi Puiu, "Corul pompierilor" de Cristian Mungiu, "Ajutoare umanitare", "Dincolo" si "Telefon in strainatate" de Hanno Hofer, "Apartamentul" de Constantin Popescu, "Visul lui Liviu" de Corneliu Porumboiu, "Clara B" de Alexandru Solomon si Corrine Ibram, "Marele jaf comunist" de Alexandru Solomon si "Sibiu/Hermannstadt. Oras al culturii. Oras al culturilor" de Dumitru Budrala.

Regizorul Hanno Hofer, va fi si el prezent la eveniment, unde va face cunoscute cele trei peliculele ale sale si va sustine o serie de discutii despre cinematografia romana de dupa 1989.

BitDefender prezinta noi aplicatii

Noile aplicatii prezentate de BitDefender sunt: BitDefender Mail Protection for Enterprises, BitDefender Mail Protection for SMB impreuna cu BitDefender for Samba File Servers.

BitDefender Mail Protection for Enterprises se adreseaza companiilor mari si providerilor de servicii Internet, oferind protectie antivirus, antispam si antispyware pentru utilizatorii serverelor de mail. BitDefender Mail Protection for Enterprises asigura, pe langa un nivel crescut de securitate, beneficii legate de admistrarea securitatii sistemului si optiuni legate de compatibilitatea Simple Network Management Protocol (SNMP).

BitDefender Mail Protection for SMB direste sa se integreze cu serverele de mail pe platforme Linux sau FreeBSD: Sendmail, Qmail, CommuniGate Pro, Courier sau Postfix prin module special proiectate, existand posibilitatea de a lucra cu o gama mai larga de servere datorita unui modul Simple Mail Transfer Protocol proxy.

BitDefender for Samba File Servers este o solutie antivirus pentru directoarele partajate, dispunand de compatibilitate SNMP si dotari de securitate individuale pentru fiecare director in parte.

Producatorii apicoli scutiti de taxa pe drumurile nationale

Ion Moraru, senator PSD, a inaintat un proiect privind modificarea articolului 17 din Legea apiculturi, prin care producatorii apicoli nu vor mai fi nevoiti sa achite tariful de utilizare a drumurilor nationale pe perioada de 12 luni.

Propunerea vine pe fondul faptului, ca producatorii apicoli nu folosesc drumurile nationale decat o scurta perioada pe an.

Proiectul senatorului a fost pana acum aprobat de Senatul Romaniei. Dupa intrarea in vigoare, actul norativ va permite producatorilor sa plateasca tariful de utilizare a drumurilor nationale pentru o zi, 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau 12 luni.

Propunerea legislativa este in acord cu reglementarile europene in domeniu si duce la o corelare intre obligatia de plata a tarifului de utilizare si dreptul de utilizare a drumurilor nationale pentru o perioada limitata mai mica decat cea de 12 luni prevazuta de legislatia in vigoare.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1156 ori