Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunea Demetra: Peste 80 de tone de legume si fructe au fost confiscate. Printre "victime" - ceapa din Polonia si usturoiul din China

Actiunea Demetra: Peste 80 de tone de legume si fructe au fost confiscate. Printre "victime" - ceapa din Polonia si usturoiul din China
Peste 80 de tone de legume si fructe, intre care 23 de tone de ceapa uscata din Polonia si 200 de kilograme de usturoi din China, au fost confiscate in cadrul actiunii "Demetra", prin care se verifica circuitele de comercializare a legumelor si fructelor.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, incepand de joi au avut loc mai multe controale la nivel national pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele si fructele provenite atat din comertul intracomunitar, cat si din import.

Actiunea este parte a operatiunii de control "Demetra", aflata sub coordonarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat toate mijloacele de transport sigilate de catre inspectorii ANAF.

Dupa amenintarile lui Dragnea, institutiile au blocat zeci de mii de tone de legume si fructe la intrarea in tara

Pana acum au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe si 3 depozite.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sanctiuni in valoare totala de 602.200 de lei.

A fost retinuta oficial si dirijata catre neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume si fructe, intre care 23 de tone de ceapa uscata din Polonia, 10 tone de morcovi din Ungaria si Serbia, 23,04 tone de mere din Polonia, 200 de kg de usturoi din China, - 6,45 tone de cartofi din Polonia, 1,82 tone de ciuperci din Polonia, 6,78 tone de rosii din Spania, 2,2 tone de vinete din Spania, 7,8 tone ardei gras din Spania si 60 de kg de rosii din Grecia.

Printre neconformitatile sanctionate, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor mentioneaza lipsa documentelor sanitare veterinare, iginena necorespunzatoare, lotizare necorespunzatoare (depasirea capacitatii de depozitare), mijloace de transport necorespunzatoare, lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzatoare) si lipsa autorizatiei de fuctionare a depozitului de destinatie. ...citeste mai departe despre "Actiunea Demetra: Peste 80 de tone de legume si fructe au fost confiscate. Printre "victime" - ceapa din Polonia si usturoiul din China" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 736 ori